martes, 3 de abril de 2018

BENVIDOS A “CANALICO DE COCIÑA: SABORES DE CORES”!!!



PROXECTO INTERDISCIPLINAR PRIMARIA-SECUNDARIA
“CANALICO DE COCIÑA”.CURSO 2017-18

Dentro do noso proxecto “ COCIÑANDO O NOSO APRENDIZAXE” da materia de Promoción de Hábitos saudables, de secundaria", dando a forma de programa de televisión,  estamos a realizar o proxecto “ SABORES DE CORES”, continuando co traballo do proxecto levado a termo en primaria “CANALICO DE COCIÑA”, consistente na elaboración de diferentes sobremesas, zumes e batidos creativos elaborados polo alumnado (coa  guía- dirección da profesora da materia Mª Teresa Blanco), con froita fresca beneficiosa para a nosa saúde, o seu aporte unha dieta cardiosaudable e as súas vantaxes para o coidado do noso corazón , mimando a presentación e compartindo  co grupo o tempo de degustación dos produtos resultantes.

Como actividades iniciais e motivadoras e de primeira práctica, na primeira fase do proxecto, fixemos durante o 1º trimestre, a elaboración de receitas elaboradas por cada alumna/o de forma individual na casa, en compañía dun membro da súa familia . Cada alumno elaborou un receitario propio que rexistrou a través de formato power -point ou vídeo, onde detallou: nome da receita, ingredientes, cantidades, grado de dificultade, nº de comensais, e execución da mesma paso a paso , xunto co membro da familia escollido, con quen cociñou. Os alumnos fixeron cada un unha receita por semana, coa temática proposta (carne, verdura, peixe, sobremesa...etc). O obxectivo final é a elaboración dun receitario propio de cada alumna/o e un común do grupo e a súa difusión nun blog de creación propia e nos do colexio e páxina web.
A segunda parte do proxecto: “CANALICO DE COCIÑA: SABORES DE CORES”, a iniciamos no 2º Trimestre do ano.
Para iniciar esta actividade elaboramos un escenario propio dun estudo de televisión onde se incluíu o nome do programa, o decorado e a infraestrutura precisa para o desenvolvemento do programa, así como os medios necesarios para a realización, que se levaron a cabo na clase ou no aula Chroma que posúe o centro. De igual forma, os alumnos/as deseñaron un logotipo para os seus uniformes (mandil) de cociñeiros ), co nome do Proxecto (“ Canalico de cociña: Saúde de cores”) .

Previo a elaboración do programa, dentro da fase de preparación da 2º parte do proxecto, o alumnado realizou un traballo de investigación, selección e elaboración dos contidos do programa, empregando as TICs(ordeadores, tablets, encerado, pax webs), utilizando como fonte documental a web:https://zumos.com/recetas (by Zumosol) ,onde escollen as froitas a empregar, elaborando as súas propias sobremesas, zumes e batidos, escollendo froitas cardio-saudables, así como a información nutricional da composición das receitas e información complementaria sobre o coidado do corazón e a saúde para a elaboración e presentación dos contidos do programa. De igual forma, os mesmos alumnos levaron a cabo a gravación dos programas, e a preparación do  estudo de gravación.



OBXECTIVOS EDUCATIVOS:
-  Tomar conciencia da importancia do consumo de froita e verdura para o desenvolvemento saudable das persoas.
- Desenvolver o hábito cultural da comida compartida e os sinais de respecto no momento da comida.
- Desenvolver e relacionar os contidos traballados na materia de Promoción de Hábitos saudables durante todo o ano escolar
- Mellorar as estratexias de Investigación e observación de carácter científico.
- Mellorar a manipulación responsable dos alimentos cos instrumentos axeitados.
-  Desenvolver a autonomía persoal na toma de decisións necesarias para levar a cabo os proxectos.
-  Poñer en práctica os instrumentos precisos para a planificación dos traballos.
-  Desenvolver a capacidade creativa de cara á presentación dos traballos realizados.
-  Practicar e desenvolver os hábitos de recollida e limpeza dos espazos compartidos.
-  Aprendizaxe progresiva da xestión do tempo na realización de tarefas.
-  Coñecer aos compañeiros do grupo e gustos persoais.
-   Desenvolver o espírito crítico.
-   Respectar as opinións e traballos dos demais.
-   Aprender o manexo e coidado dos medios tecnolóxicos.
-   Aprender a crear escenas e decorados relacionados co mundo audiovisual.
-   Coñecer o vocabulario específico relacionado coa actividade.
-   Mellorar o uso da voz como medio para a comunicación en público.
-   Coñecer o funcionamento do noso corazón e contribuír o seu coidado
-   Coñecer as froitas producidas na contorna.
-   Coñecer outros proxectos de alimentación saudábel.
-   Aprender a elaborar
Temos que agradecer a inestimable axuda da profesora  Yolanda do EDLG e Departamento de Relixión na montaxe do programa  co Chroma e o seu asesoramento na filmación.

Así que, a espera de proxectar  todos os capítulos do programa ao completo, aquí mostramos para o voso disfrute a 1ª entrega do noso  Programa de cociña dos alumnos/as de 1º de ESO para amosar o gran traballo que están a facer: “CANALICO DE COCIÑA: SABORES DE CORES” E UNHA DELICIOSA RECEITA DE BISCOITO DE CHOCOLATE FEITA POLOS NOSOS COMPAÑEIROS : HUGO E RUBÉN, E PRESENTADO POR DANIEL DE 1º DE ESO.


PROGRAMA 1





                  BO PROVEITO E SAÚDE CHEA DE SABORES DE CORES !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario