jueves, 19 de mayo de 2011

A GASTRONOMÍA GALEGA


Coa charla e os obradoiros sobre a comidia india realizados o luns 23 de maio de 2011 no horario de 14:45 a 16:25, damos por finalizado a elaboración de actividades enmarcadas no proxecto School to School da Fundación Vicente Ferrer, que este curso académico 2010-2011 está centrado na temática da gastronomía. Por tanto o último paso consistirá no envío de todo o material gráfico e audiovisual que se realizou no noso centro á Pinnandari School, situada no distrito de Atmakur, (Anantapur, a India).

O alumnado de 3º da ESO foi o encargado de impartir tanto a charla como os obradoiros ao alumnado de 5º e 6º de primaria. En primeiro lugar, tivemos unha proxección de diapositivas sobre a alimentación e os hábitos alimenticios na India, explicada por varios alumnos/as de 3º da ESO. Posteriormente realizouse un pequeno obradoiro para aprender os nomes dos alimentos na lingua telegu, que é falada en Anantapur, a zona onde se desenvolve as accións da Fundación Vicente Ferrer. Tamén o alumnado de 3º da ESO dramatizou un pequeno diálogo para explicar frases básicas na lingua telegu. Xa na biblioteca escolar os rapaces e rapazas de 5º e 6º de primaria realizaron un divertido obradoiro no que tiñan que clasificar as diferentes especias, así como facer unhas fichas avaliativas sobre a información recibida durante a charla.


Circular profes as especias
View more documents from satelite1.










No hay comentarios:

Publicar un comentario